SDO-lån

I 2007 opstod der inden for kategorien boliglån en pendant til de traditionelle realkreditlån, nemlig de såkaldte SDO-lån.

Lad bankerne konkurrere om dig

Lavesterente er en uafhængig websted som hurtigt hjælper dig med at finde et godt lån med lav rente og betingelser der passer dig og dine behov.

Vis långivere
 • icon

  1. VÆLG LÅNEBELØB

  Lån 500 000kr – uden sikkerhed!

 • icon

  2. SAMMENLIG GRATIS

  Fra de største långiverne!

 • icon

  3. VÆLG LÅNGIVERE

  Rente fra 3,25 % – hurtig respons!

SDO dækker over betegnelsen ”særligt dækkede obligationer”, og disse udstedes i forbindelse med et boliglån, hvor der er pant i fast ejendom.

Det nye element er imidlertid, at SDO-lånene kan omfattes af en uendelig løbetid og en ubegrænset afdragsfrihed. Du kan således optage et SDO-lån med en løbetid på helt op til 40 år, og ikke som tidligere kun 30 år. Det nye er også, at det nu ikke kun er realkreditinstitutterne, men også bankerne, der kan udstede disse SDO-lån.

Samtidig lægger SDO-lånene op til, at den pågældende låneudbyder kan tilbyde kunden en mere fleksibel og individuel form for rentesats, der kan tage udgangspunkt i kreditværdigheden og de andre aftaler, som kunden har etableret.

Ved et SDO-lån må man maksimalt belåne sin bolig med 75%, og falder pantet i værdi, skal långiveren – f.eks. banken – stille en større sikkerhed over for ejeren af de udstedte obligationer, så lånegrænsen for lånet bliver overholdt.

SDO er blot én af mange nye lånetyper, der er dukket op inden for boligområdet inden for de seneste år, det kan derfor betale sig at tjekke disse.