Lån uden sikkerhed

Et lån uden sikkerhed er et lån, hvor du ikke behøver forklare din personlige økonomiske situation, ej heller stille hus, båd eller bil som sikkerhed. Find de billigste lån uden sikkerhed:

• Sammenlign renter • Få tilbud • Klar sammenligning

1. Lånebeløb

Vælg lånebeløbe: 1000 - 500 000kr

2. Din alder?

Hvor gammel er du?

3. Registrert i RKI?

Nogle långivere accepterer dette

Nej

Ja

Lad bankerne konkurrere om dig

Lavesterente er en uafhængig websted som hurtigt hjælper dig med at finde et godt lån med lav rente og betingelser der passer dig og dine behov.

Vis långivere
 • icon

  1. VÆLG LÅNEBELØB

  Lån 500 000kr – uden sikkerhed!

 • icon

  2. SAMMENLIG GRATIS

  Fra de største långiverne!

 • icon

  3. VÆLG LÅNGIVERE

  Rente fra 3,25 % – hurtig respons!

Hvad indebærer lån uden sikkerhed?

Søger du et lån uden sikkerhed, kan det være en god idé at tage et kig på de online låneudbydere, hvor du måske nok betaler en anelse mere for lånet end i banken. Til gengæld er processen både hurtig og enkel, hvis du skal bruge pengene straks.

Lån uden sikkerhed florerer overalt på nettet, og måske undrer du dig over, hvad det egentlig indebærer for dig som låntager. Går du i banken for at optage et lån, skal du stille sikkerhed for dette lån. Banken kan således tage udlæg i f.eks. fast ejendom eller din bil, hvis du får problemer med at betale pengene tilbage. Hermed har banken en sikkerhed for at få dækket udgifterne, hvorfor de egentlig ikke tager en risiko med lånet. Ligeledes skal du dokumentere for formålet.

Tyer du til de online låntyper, er der til gengæld en langt højere risikovillighed. Online forbrugslån, også bl.a. kendt som kviklån, kan optages her og nu, og godkendes ansøgningen ud fra dine oplysninger, kan pengene stå på din konto inden for få dage. Låner du for under 50.000 kroner, er det de færreste online låneudbydere, der kræver dokumentation for din lønindtægt. Ofte er det nok med billed-id og/eller underskrivelse med Nem-ID. Desuden skal du ikke stille sikkerhed for lånet, ligesom der ikke kræves en uddybning af, hvad du skal bruge pengene til. Det lyder som en win-win situation. Humlen ved at optage billige lån uden sikkerhed er, at det måske nok er nemmere end at gå i banken, men det kan også være en dyrere løsning, da låneudbyderen tager en større risiko.

Hvad skal jeg kigge efter ved lån uden sikkerhed?

Vores tip er, at du kigger efter følgende:

 • Låneudbyderens renommé på markedet
 • Låneudbyderens forskellige krav til dig som låntager
 • Renten
 • Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP)

Mange har den opfattelse, at der kun skal betales renter, når man optager et lån uden sikkerhed på nettet. Det er dog ikke hele sandheden. Der skal nemlig også både betales opstartsgebyr samt diverse gebyrer. Det er derfor vigtigt at kigge på lånets ÅOP, hvor samtlige udgifter iberegnes. Et online forbrugslån kan udmærket have en lav rente, men en meget høj ÅOP.

Lån uden sikkerhed – men tænk, før du handler

Lån uden sikkerhed er designet til dig, der ønsker penge i hånden inden for ganske kort tid og ikke vil igennem en lang, trættende bedømmelsesproces i banken. Netop de høje ekstraomkostninger ved online forbrugslån er dog en god grund til at stoppe op og researche på de forskellige lånealternativer. Indsæt oplysninger som løbetid og lånebeløb i en låneberegner og regn på, hvad der bedst kan svare sig. Husk, at den pågående rente i de enkelte oversigter kun er vejledende og ofte angives i et stort spænd. Den endelige rente bliver baseret på din personlige oplysninger, såsom årsindtægten, foruden løbetid og lånebeløb.

Ved lån uden sikkerhed skal du også være OBS på, at renten både kan være fast og variabel. Den faste rente er at foretrække ved langsigtede lån, da du her kommer til at kende renten i hele perioden, mens den variable rente måske mere er et lotteri, da den kan ændre sig med kort varsel. Er du villig til at tage chancen, kan der imidlertid være flere penge at spare, og rentetypen er en god løsning til korterevarende lån.

Det kan være super fristende at sidde en nattestund og optage et forbrugslån på nettet, uden nærmere overvejelser, og sige ja tak til lånet, hvis det straks bliver godkendt. Men faktisk betaler det sig at kigge sig lidt for, og der er ingen, der forhindrer dig i at ansøge om flere lån på én gang og herefter sige ja til det mest lukrative. Du hænger først på aftalen, når den er underskrevet.

Brug pengene som ønsket

Når du optager et forbrugslån uden sikkerhed, vælger du selv, hvad pengene skal bruges til. Måske er du kommet bagud med nogle regninger, eller måske tør banken ikke binde an med et lån grundet din alder. Her er de online lån et godt alternativ, men bemærk, at du skal være minimum 18 år, og typisk må du ej heller have betalingsanmærkninger.