Lån til studerende

Som studerende kan du få Statens Uddannelsesstøtte (SU) i op mod 6 år. Taksten for udeboende studerende på videregående uddannelser ligger pt. (2014) på 5.839 kr.

[topzly_list id="Privatlan_DK_filter" show_filter="true"]

Lad bankerne konkurrere om dig

Lavesterente er en uafhængig websted som hurtigt hjælper dig med at finde et godt lån med lav rente og betingelser der passer dig og dine behov.

Vis långivere
  • icon

    1. VÆLG LÅNEBELØB

    Lån 500 000kr – uden sikkerhed!

  • icon

    2. SAMMENLIG GRATIS

    Fra de største långiverne!

  • icon

    3. VÆLG LÅNGIVERE

    Rente fra 3,25 % – hurtig respons!

Der er imidlertid flere muligheder for at supplere SU’en, bl.a. via et SU-lån, hvis du føler, at der mangler luft i budgettet. Kravet er, at du modtager SU. Du kan eksempelvis få udbetalt ca. 3.000 kr. ekstra, hvis du vælger et traditionelt studielån, og ca. 1.500 kr. hvis du ansøger om et supplerende forsørgerlån. En anden mulighed er et slutlån, der sigter mod dem, der ikke har flere SU-klip.

Denne type studielån er billige, idet renten holdes på et lavt niveau, både under og efter uddannelsesforløbet. Ulempen er imidlertid, at der venter en forholdsvis stor gæld på dig, når du er færdiguddannet og er klar til at gøre karriere.

Tilbagebetalingen påbegyndes et år efter endt uddannelse. Denne ekstra udgift kan virke som en forholdsvis stor byrde, især hvis du løber ind i arbejdsløshed.

Det kan derfor være værd at overveje, hvor hårdt man egentlig har brug for studielånet. Kan man fravælge det i nogle måneder? Eller kan man helt undgå det ved f.eks. at tage et fritidsjob eller et mindre forbrugslån?