SU-lån

Måske har du fået et ja til drømmeuddannelsen, men gruer allerede nu for studielivet på et skrabet budget. Som studerende kan du først og fremmest modtage SU i op mod 6 år.

Lad bankerne konkurrere om dig

Lavesterente er en uafhængig websted som hurtigt hjælper dig med at finde et godt lån med lav rente og betingelser der passer dig og dine behov.

Vis långivere
 • icon

  1. VÆLG LÅNEBELØB

  Lån 500 000kr – uden sikkerhed!

 • icon

  2. SAMMENLIG GRATIS

  Fra de største långiverne!

 • icon

  3. VÆLG LÅNGIVERE

  Rente fra 3,25 % – hurtig respons!

Har du imidlertid brug for en ekstra indtægt, kan du vælge mellem forskelligartede studielån: det traditionelle studielån, et supplerende forsørgerlån samt slutlån, der kan optages i de sidste 12 måneder af din uddannelse, hvis du løber tør for SU-klip.

Med et SU-lån kan du få 2.987 kr. (takst for 2014) ekstra om måneden, og du kan ansøge om lånet via www.su.dk/SU/minSU.

Betingelserne for at optage et studielån er, at du modtager SU. Du kan derfor ikke låne i de perioder, hvor du fravælger SU’en eller er på orlov.

Renten fastlåses på 4% under studietiden, og den udgøres herefter af diskontoen + 1%. Dét gør studielånet ret attraktivt i forhold til de noget dyrere forbrugslån. Din studiegæld skal afdrages inden for 15 år, og tilbagebetalingen skal påbegyndes et år efter endt uddannelse.

Vil du gerne dyrke en fritidsbeskæftigelse ved siden af studierne eller undgå at lægge timer i et fritidsjob? Hvis ja, er studielånet en billig lånemulighed. Husk dog, at gælden venter på dig, når studiebøgerne pakkes væk.