Fastforrentede lån

Der er mange overvejelser, der spiller ind, når man skal optage et lån. Foruden at konkretisere beløb og løbetid samt at vælge den pågældende låneudbyder skal man tage stilling til, om ens lån skal optages med en fast eller variabel rente.

• Sammenlign renter • Få tilbud • Klar sammenligning

1. Lånebeløb

Vælg lånebeløbe: 1000 - 500 000kr

2. Din alder?

Hvor gammel er du?

3. Registrert i RKI?

Nogle långivere accepterer dette

Nej

Ja

Lad bankerne konkurrere om dig

Lavesterente er en uafhængig websted som hurtigt hjælper dig med at finde et godt lån med lav rente og betingelser der passer dig og dine behov.

Vis långivere
 • icon

  1. VÆLG LÅNEBELØB

  Lån 500 000kr – uden sikkerhed!

 • icon

  2. SAMMENLIG GRATIS

  Fra de største långiverne!

 • icon

  3. VÆLG LÅNGIVERE

  Rente fra 3,25 % – hurtig respons!

Med de fastforrentede lån låses din rente fast i en given periode, og du kender derfor din rente samt dine udgifter.

Med de såkaldte flexlån kan renten både falde og stige i låneperioden, hvilket naturligvis kan være lidt chancebetonet, hvis man ikke betaler for at have et fast renteloft. Flexlånene har dog inden for de seneste år haft en lav rentesats, hvorfor de har været eftertragtede.

Fordele og ulempeer med fastforrentede boliglån

Fortryder man sit valg, vil man altid kunne omlægge sit lån fra eksempelvis et lån med en variabel rente til et fastforrentet lån. Det kan derfor betale sig at regne på de forskellige tal, ikke kun inden lånet optages, men også imens.

Det kan give dig store besparelser. Samtidig bliver der jævnligt introduceret nye lånetyper, der eventuelt kan give en gevinst i netop dit tilfælde.

Det er derfor en god idé ikke kun at låse sig fast på f.eks. de fastforrentede lån, men i stedet være imødekommende over for mulige omlægninger.