Forbrugslån

Et forbrugslån kan i virkeligheden være mange ting. Nogle steder kan kategorien for eksempel også dække over billån. Det kommer helt an på, hvordan långiveren har valgt at organisere tilbuddene. Her kan du få overblik over de mange forbrukslån.

• Sammenlign renter • Få tilbud • Klar sammenligning

1. Lånebeløb

Vælg lånebeløbe: 1000 - 500 000kr

2. Din alder?

Hvor gammel er du?

3. Registrert i RKI?

Nogle långivere accepterer dette

Nej

Ja

Få overblik over forbrugslån

De online forbrugslån er en bred og broget kategori, der bl.a. også kendes under termer som kviklån, hurtiglån, ekspreslån og i visse tilfælde mikrolån, hvis der er tale om mindre lånebeløb. Vi giver dig her en kort introduktion til, hvordan du finder de billigste forbrugslån, uden at ende i luksusfælden.

Forbrugslån uden at stille sikkerhed

Står du over for et større indkøb af hvidevarer, møbler og andet inventar til boligen, er det måske en af de situationer, hvor du får brug for at optage et forbrugslån. Mulighederne er mange, f.eks. kan du søge om et banklån, få forhøjet kassekreditten eller gå efter et kreditkort. De online forbrugslån kan imidlertid også være en løsning, hvis det skal gå ekstra hurtigt med at få udbetalt pengene, hvis banken har sagt nej, eller hvis du helst vil undgå nærgående spørgsmål om, hvad pengene skal bruges til. Hele processen kan hos langt de fleste udbydere klares online, da aftalen kan underskrives med Nem-ID. Du bestemmer selv, om du ønsker at ansøge hos flere ansøgere på én gang, det er helt uforpligtende og kan give dig en idé af, hvor du finder det billigste forbrugslån, baseret på dine personoplysninger.

Ved de fleste online forbrugslån stiller du ikke sikkerhed for lånet. Låneudbyderen forlanger kort sagt ikke udlæg i bolig eller andre af dine værdier, og vedkommende påtager sig således også en større risiko. Denne risikovillighed afspejles i typiske højere renter (i forhold til banklån). Du skal dog være særligt opmærksom på, at forbrugslån ikke kun handler om renter, men også om diverse gebyrer. En række udbydere forlanger eksempelvis en vis procentdel af lånebeløbet som startgebyr, mens der også pålægges andre gebyrer. Det er disse faktiske udgifter, der indgår i ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), der således gør det muligt for dig at udregne den samlede pris og ikke kun, hvad du betaler i renter.

Et forbrugslån med en lav rente behøver ikke nødvendigvis at have et lavt ÅOP. Faktisk kan de lavtforrentede lån sagtens have masser af ”skjulte” gebyrer, og det er netop her, at du skal være på vagt, hvis du vil undgå at ende med en meget dyr låneaftale. Brug derfor vores redskaber ganske flittigt.

hvilke krav skal jeg imødekomme?

Selvom mange låneudbydere nærmest står på spring for at tilbyde dig de billigste lån uden sikkerhed, er der stadig nogle få krav, du skal leve op til for at få godkendt din låneansøgning. Kravene varierer udbyderne imellem, men som hovedregel vil der typisk være specifikke alderskrav, krav om at du skal være dansk statsborger, ligesom du skal have en fast indkomst. Bemærk, at der kan stilles krav til en minimumsindkomst. Ved større beløb kræves der dokumentation for denne indtægt. Hvis du på forhånd ved, at din indkomst ligger i den lave ende, eller vil du blot have en større chance for at få godkendt ansøgningen, kan du sætte en medansøger på låneansøgningen. Det kan bl.a. være din ægtefælle.

Tag et kig på oversigterne over de respektive låneudbydere og deres almene lånebetingelser og lånetilbud. Finder du nogle af tilbuddene særligt attraktive, så send en uforpligtende ansøgning og få et indblik i, hvad de enkelte udbydere kan tilbyde dig netop dig. Du finder kun billige forbrugslån ved at have flere alternativer, og ikke kun ét på hånden.

Regn på dit forbrugslån

Vil du vide, hvad du kan låne, så regn gerne på aspekter som lånebeløb, løbetid og månedlige afdrag. De mindre forbrugslån omtales gerne som mikrolån og løber typisk op til ca. 10.000 kroner, hvorfor de også har en langt kortere løbetid end de større lån på eksempelvis 100.000 kroner. Det er op til dig at vurdere, hvor lang en løbetid du ønsker, om lånet skal være fastforrentet eller med en variabel rente. Læg altid en tilbagebetalingsplan for lånet og vurdér her størrelsen af afdragene i forhold til din privatøkonomi. Det er med til at give dig et godt overblik over, hvor ”presset” din økonomi bliver fremover, og det kan være et godt middel til at undgå nye dyre lån. Ved du allerede nu, at det oprindelige lånebeløb ikke slår til, så lån hellere et større beløb, så du slipper helt udenom flere mindre lån, der koster dig langt mere end ét større.