Billån

Er du på udkig efter et billån, har du hos os mulighed for at sammenligne de forskellige låntyper og udbydere, som tilbyder billånsprodukter. Det betyder, at du bliver i stand til at finde den laveste rente gennem vores billånsberegner.

• Sammenlign renter • Få tilbud • Klar sammenligning

1. Lånebeløb

Vælg lånebeløbe: 1000 - 500 000kr

2. Din alder?

Hvor gammel er du?

3. Registrert i RKI?

Nogle långivere accepterer dette

Nej

Ja

Lad bankerne konkurrere om dig

Lavesterente er en uafhængig websted som hurtigt hjælper dig med at finde et godt lån med lav rente og betingelser der passer dig og dine behov.

Vis långivere
 • icon

  1. VÆLG LÅNEBELØB

  Lån 500 000kr – uden sikkerhed!

 • icon

  2. SAMMENLIG GRATIS

  Fra de største långiverne!

 • icon

  3. VÆLG LÅNGIVERE

  Rente fra 3,25 % – hurtig respons!

Find det mest optimale billån

Måske står du som førstegangskøber og er usikker på, hvordan du får finansieret købet af din nye bil. Svaret er, at du har flere alternativer på hånden, hvad enten du er klar med en procentdel af udbetalingen eller i stedet søger en 100% finansiering. Læs vores introduktion til de billigste billån her.

Billån – hvad gør jeg?

Først og fremmest skal du ud at vurdere, hvilken bil du ønsker dig hos den pågældende forhandler, så du kan begynde at regne på tallene. Desuden skal du afgøre med dig selv, om du ønsker at lægge en vis procentdel af udbetalingen. Visse udbydere af billån kan kræve, at du kommer med mindst 20% af udbetalingen, mens andre tilbyder en 100% finansiering. Du kan derfor sagtens få ny bil, selvom du ikke har sparet nok op.

Nu er spørgsmålet blot, hvor du skal låne pengene. Det kommer meget an på, hvilken type billån du ønsker dig. Skal det være nemt, billigt, hurtigt eller praktisk? Billånet kan nemlig optages ad flere kanaler.

Flere online udbydere har meldt sig med ind i kampen om de billigste billån, hvilket bl.a. gælder for kendte låneudbydere som Santander Consumer Bank, Diba, Ikano og Bank Norwegian blandt mange. Løsningen er både hurtig og enkel, om end den kræver lidt knofedt ved tasterne. Du bør nemlig give dig tid til at researche de forskellige lånetilbud og renten på billånene, så du kan lave en sammenligning. Du bør dog bide mærke i, at du altid bør gå efter et egentligt billån og ikke et af de mange forbrugslån, der gerne har en højere rente end billånet.

De billigste billån kan også findes direkte hos bilforhandleren, der gerne har etableret en fast samarbejdsaftale med en pågældende låneudbyder. Billån gennem bilforhandleren har den klare fordel, at det er både nemt og overskueligt at klare finansiering og køb via samme part, der ligeledes kan hjælpe med alle de praktiske detaljer. Selvom lånet kan være billigt, kan etableringsudgifterne være tilsvarende høje.

En anden løsning er at gå til enten bankerne eller realkreditinstitutterne. Ved sidstnævnte kan du optage et billån i form af et realkreditlån med en meget attraktiv lav rente via friværdien i din bolig, lånet må dog kun svare til max. 80% af boligværdien.

lån til de nye og gamle biler?

Som udgangspunkt kan du både oprette et billån til køb af nye og gamle biler. Det siger dog sig selv, at en ældre bil over 5 år vil indebære en større risiko for låneudbyderen, hvis sikkerhed for lånet netop er bilen. Biler er ligesom elektronikvarer nogle af de forbrugsvarer, der hurtigst taber værdi over tid, hvorfor låneudbyderne også helst låner dig penge til en ny bil. Enkelte udbydere vælger helt at afvise lån til ældre biler, mens banker f.eks. kan vælge at forkorte lånets løbetid, og andre långivere ønsker at sikre sig i form af miljøcertificereringer og lignende.

Det kan derfor være en rigtig god idé at undersøge, hvad der netop gør sig gældende i dit tilfælde, og om dine tanker om løbetid, låntype og lånebetingelser svarer overens med dine kørebehov samt dit billede af, hvor lang tid du forventer at beholde bilen. Et alternativ kunne være at lease din bil i stedet for at købe den.

Fast rente eller variabel rente på billånet?

At optage et lån kan være ret kompliceret, netop fordi så mange udbydere kæmper om din gunst, ligesom du skal holde tungen lige i munden, hvad angår de mange fagtermer. Billån med en lav rente er naturligvis din førsteprioritet, men du skal også afgøre med dig selv, om du ønsker en fast rente eller går efter en variabel rente. Har du brug for et eksakt overblik over din privatøkonomi i løbetiden, så giver den faste rente dig en vis tryghed, da du kender renten på forhånd. Til gengæld kan der være penge at spare på den variable rente, der kan ligge under den faste rente. Men den kan ændre sig lynhurtigt, så det afhænger af din risikovillighed.

Brug vores hjemmeside aktivt og find frem til Danmarks billigste billån lynhurtigt, så du kan købe bilen trygt og sikkert. Vi giver dig også styr på alle de faktorer, du bør være opmærksom på i processen med at optage et billån.