Afdragsfrie lån

I 2003 blev de afdragsfrie lån indført, hvilket bevirkede, at man som låntager kunne sætte tilbagebetalingen af sit realkreditlån på standby i op mod 10 år.

1. Lånebeløb

Vælg lånebeløbe: 1000 - 500 000kr

2. Din alder?

Hvor gammel er du?

3. Registrert i RKI?

Nogle långivere accepterer dette

Nej

Ja

Lad bankerne konkurrere om dig

Lavesterente er en uafhængig websted som hurtigt hjælper dig med at finde et godt lån med lav rente og betingelser der passer dig og dine behov.

Vis långivere
 • icon

  1. VÆLG LÅNEBELØB

  Lån 500 000kr – uden sikkerhed!

 • icon

  2. SAMMENLIG GRATIS

  Fra de største långiverne!

 • icon

  3. VÆLG LÅNGIVERE

  Rente fra 3,25 % – hurtig respons!

Frem for at betale månedlige afdrag kunne man nu ”nøjes” med at betale diverse renter og gebyrer på lånet i den afdragsfrie periode. Denne type lån blev straks populære, eftersom de gav boligejerne et økonomisk boost.

Der kan være mange fordele ved at vælge et afdragsfrit lån. Er du f.eks. studerende med 3 år tilbage af studiet, men har optaget et større realkreditlån, kan det være en idé at udsætte tilbagebetalingen, indtil du er færdiguddannet og dermed også tjener flere penge til de månedlige afdrag. Andre årsager kan være lysten til at lave større renoveringer i et ældre hus, udbetale en dyr forbrugsgæld eller påbegynde en større pensionsopsparing.

Det kan derfor være fornuftigt at overveje, om der er en gevinst ved at vælge et afdragsfrit lån, eller om man i stedet bør påbegynde tilbagebetalingen af lånet med det samme.

Når den afdragsfrie periode udløber, kan du vælge, om du vil afdrage med den samme månedlige ydelse som tidligere, eller om du vil sætte ydelsen op, så du får lånet tilbagebetalt endnu hurtigere.