Hvad er RKI?

RKI er en enhed under virksomheden Experian A/S, der står for at opliste dårlige betalere i et register, som både virksomheder og offentlige myndigheder kan få adgang til, hvis din gæld vel at mærke overstiger 1.000 kr.

Lad bankerne konkurrere om dig

Lavesterente er en uafhængig websted som hurtigt hjælper dig med at finde et godt lån med lav rente og betingelser der passer dig og dine behov.

Vis långivere
 • icon

  1. VÆLG LÅNEBELØB

  Lån 500 000kr – uden sikkerhed!

 • icon

  2. SAMMENLIG GRATIS

  Fra de største långiverne!

 • icon

  3. VÆLG LÅNGIVERE

  Rente fra 3,25 % – hurtig respons!

Det er således ikke noget ønskværdigt scenarie at ende i RKI. Dét kan nemlig få en ret afgørende indflydelse på din privatøkonomi, især hvis du har et ønske om at optage et lån.

RKI – registrerer dårlige betalere

Du kan få tildelt en betalingsanmærkning i RKI, hvis du har modtaget tre skriftlige rykkere og stadigvæk ikke har betalt din udestående gæld til den pågældende virksomhed eller myndighed.

Bliver du registreret i RKI, er det stort set umuligt for dig at optage lån. RKI-registret er kort og godt en form for sikkerhedsventil, så du ikke graver et dybere gældshul!

Anmærkningen bevirker dog også, at du bl.a. ikke kan indgå nye abonnementsaftaler med diverse udbydere af internet og telefoni.

Hjælp med gæld

Forbrugerrådet Tænks Gældsrådgivning tilbyder gratis uafhængig rådgivning om gæld. Rådgivningen er 100% anonym.

Registreringen bliver først slettet efter 5 år, eller når du betaler din gæld. At blive registreret hos RKI kan således godt virke som en fastlåst situation, og du bør derfor for alt i verden undgå at havne i dette gældsregister.

Tjek eventuelt dine registreringer på www.dininfo.dk.